Saturday, May 16, 2009

AKADEMI BOLASEPAK PKNS FC

Skuad bawah 15 tahun di MU-Nike Cup

Feedback dari coach setelah selesai perlawanan
Warm up sebelum perlawanan
Warm down setelah selesai melawan skuad Pahang di Kuantan

Kelab Bolasepak PKNS atau lebih dikenali sebagai PKNS FC merupakan salah satu kelab bolasepak yang aktif sejak tahun 70an. Kelab ini juga melahirkan pemain-pemain terkemuka negara di zaman 70an seperti Mokhtar Dahari, mendiang V Arumugam dan beberapa bekas pemain kebangsaan yang lain. PKNS FC masih lagi kekal di dalam persada bolasepak negara dan bermain di Liga Perdana. Dengan pentadbirannya yang professional ditambah pula dengan lapisan pasukan-pasukan di bawah usia 8 tahun, 10 tahun, 12 tahun. 15 tahun, 18 tahun, Piala Presiden dan pasukan Liga Perdana, boleh dikatakan PKNS FC mempunyai pemain-pemain dan jurulatih-jurulatih yang berkaliber yang berupaya membentuk pemain-pemain handalan negara.
Kelab Bolasepak Akademi PKNS FC yang melatih pemain-pemain dibawah 18 tahun yang menjalani latihan setiap Sabtu dan Ahad di Kompleks Sukan PKNS Kelana Jaya merupakan antara kelab bolasepak yang disegani dan ditakuti di Lembah Kelang. Dengan kemudahan padang yang terbaik, ditambah dengan corak latihan professional dan dilatih oleh jurulatih2 yang berkaliber pasukan ini sering melangkah jauh ke setiap pertandingan yang disertai. Perlawanan-perlawanan persahabatan sering diadakan malah melangkaui ke pasukan-pasukan negeri seperti pasukan negeri Melaka, Pahang dll. Malah perlawanan-perlawanan persahabatan juga diatur dengan skuad bawah umur Singapura, kelab negara Jepun, Australia malah pasukan kebangsaan Qatar bawah 19 tahun.
Melihat kepada perkembangan yang sihat dan kelompok2 pemain remaja yang berbakat, adalah satu yang merugikan jika FAM tidak berupaya membentuk skuad kebangsaan, malah tidak keterlaluan dikatakan kemerosotan mutu bolasepak negara bukanlah daripada pemain tetapi dari pengurusan atasan FAM sendiri.



135 comments:

footballhooliganz said...

Saya berumur 17 tahun dan masih bersekolah.Saya mahir bermain di 3 posisi serentak sebagai wing,midfielder dan striker. Adakah saya layak untuk menyertai Akademi Bolasepak ini?? Sila terangkan syarat-syarat kelayakan untuk menyertai akademi ini.Saya ingin menjadi seorang pemain bolasepak seperti allahyarham mokhtar dahari.
sila hubungi saya 0175849961/email :skulledboy@yahoo.com/unexpert@rocketmail.com

CAKAP2BOLA said...

maaf lambat reply. tak perasan ada komen. Adik boleh datang sendiri ke Kompleks sukan PKNS dan daftar di sana. Latihan diadakan setiap sabtu pukul 4.30 petang dan setiap ahad pukul 8 am.

Anonymous said...

Salam.
Saya ada beberapa soalan yang ingin diajukan kepada pihak yg berkenaan.

1)Berapakah umur minimum dan maksimum bagi melayakkan seseorang itu menyertai akademi ini?

2)Berapakah yuran yg dikenakan jika ada?(kalo boleh spesifik)

3)Berapa kerapkah latihan diberi?Adakah asrama disediakan jika pelatih bukan dari kawasan lembah kelang?kire luar dari selangor ngan KL la...

4)Ada tak laman web rasmi akademi bolasepak ni?

CAKAP2BOLA said...

) Umur minimum 5 tahun, maksimum 17 tahun..umur lebih dari itu jika berbakat diserap ke skuad Piala Presiden atau Liga Selangor atau yg bagus ke Liga Perdana

2) Yuran RM30 sebulan sesiapa pun boleh masuk cuma kena bersaing utk merebut 1st team. Yg penting pendedahan dan latihan yg sistematik utk anak2. Tiada jaminan utk mendapat tempat dlm skuad utama bawah 8, bawah 12, bawah 15 maupun bawah 17

3) Latihan 2X seminggu. Sabtu 4.30pm -7.30pm . Ahad 8.30am -10.30am. Kadang2 friendly matches pada hari tersebut.

4) Tiada asrama utk pelatih luar

CAKAP2BOLA said...

) Umur minimum 5 tahun, maksimum 17 tahun..umur lebih dari itu jika berbakat diserap ke skuad Piala Presiden atau Liga Selangor atau yg bagus ke Liga Perdana

2) Yuran RM30 sebulan sesiapa pun boleh masuk cuma kena bersaing utk merebut 1st team. Yg penting pendedahan dan latihan yg sistematik utk anak2. Tiada jaminan utk mendapat tempat dlm skuad utama bawah 8, bawah 12, bawah 15 maupun bawah 17

3) Latihan 2X seminggu. Sabtu 4.30pm -7.30pm . Ahad 8.30am -10.30am. Kadang2 friendly matches pada hari tersebut.

4) Tiada asrama utk pelatih luar

dumax_17 said...

assalamualaikum
sy sgt bmnt nk sertai kelab bolasepak
tp sy susa nk dpt informsi tntg pmilihan

sy berumur 21 thn,klu ble sy nk mncube dlm kelab ini
ada peluang ke?
dan dimana sy bole pegi utk pmilihan

CAKAP2BOLA said...

Waalaikumsalam.
Umur 21 tahun ni dah hampir melepasi had umur Piala Presiden. Saudara dinasihatkan pergi ke pemilihan kelab2 seperti Proton, PDRM, mahupun PKNS ini utk Liga Perdana ataupun Liga FAM. Selalunya pemilihan selepas tamatnya Liga Perdana...mungkin bulan 11 atau 12. Rajin2lah jenguk ke kelab ini utk tahu infomasi pemilihan mereka mahupun kelab2 yg lain

Anonymous said...

saya hafizuddin saya ingin sertai team pkns. saya habis sekolah tahun ini. umur saya 17thn . saya orang jb. boleh kah saya sertai teram ini. sila balas di facebook saya hafizuddin jb atau emel saya hafiz1100@yahoo.com

Super_Mokhtar said...

saya hafiz saya org jb. kat jb x ada ke permilihan. kalau saya 18thn boleh saya masuk x? saya minat sgt saya peryerang.

Anonymous said...

sila hantar emel ke hafiz2200@yahoo.com

ijaneymar said...

sy nasrul hafizan..
sy b'minat utk sertai pkns fc sbb sy t'tarik dgn cara coach2 di sini membentuk player2..
boleh sy tahu,bilakah pkns fc akan m'buat selection atau pemilihan utk di serap kn ke pasukan t'sebut???

nazrin said...

assalamualaikum...
sy skrg b'umur 18 thn...adakan sya msih berpeluang untuk menyertai pasukan pkns fc ini?...dan bagaimana hendak mendaftar...

rudiana said...

Salam Sejahtera,
Anak saya berumur 15 Tahun merupakan pelajar Di Selangor Sports School @ PROJEK. Didalam Skuad Bolasepak Selangor KPM Bawah 17.Beliau merupakan Naib Johan Olahragawan Selangor 2009 @ Pecah 2 rekod larian terpantas MSSS MSSM. Bolasepak posisi penyerang,tengah,mid fld kiri kanan. Adakah beliau mempunyai peluang menyertai Skuad PKNS.Sila hubingi saya 0123739975/0133669776 @ KELAB DIRAJA KLANG atau e-mail rudiana_72@yahoo.com/rudiana72@gmail.com .Terima Kasih.

mohd hakimi said...

salam....
sye baru umur 15 tahun...
sye tiada pengalam wakil sekolah...tpi sye hnya join club tersndiri iaitu CCCP f.C..
tpi sukar untuk brmain first eleven..sbab kbnyakkan kelb sye ambk 18 tahun ke bwh..
jadi sye mahu join PKNS F.C
sye bermain bhagian perthanan kiri dan penjaga gol..
adakah sye berpeluang untuk mnyrtai kelab PKNS nie??
emel sye kew hakimi_acidic@yahoo.com or blaz kt sinie pn blh...hehe

CAKAP2BOLA said...

adik hakimi :
Anda boleh ke Kompleks Sukan PKNS pada hari Sabtu 4.30pm-6.30pm atau hari Ahad 8.30-10.30 dan mendaftar di sana. Wpun tidak pernah mewakili sekolah, anda akan dibentuk dengan baik dan menambahkan keyakinan bila bermain di sekolah . Mana tahu ada rezeki anda akan dapat masuk 1st team bawah 15 PKNS dan mewakili pasukan ini ke Piala Nike Manchester United tahun ini...Semuga berjaya

mohd hakimi said...

ada soalan yg sye perlu tanya..

1)yuran ahli baru kne byr RM30 rnggt atau byaran lain???

2)ada byaran lebih kew??cntoh kne byr duit baju kew or lain2??

Anonymous said...

adik hakimi :
Yuran pendaftaran dahulunya RM50 selain yuran bulanan RM30. Dahulu dgn RM50 ini diberi 2 set baju training yg tertera nama PKNS FC, tapi skrg tak tahulah. Tiada bayaran yg lain. Jikalau adik berjaya mewakili 1st team Bawah 15 PKNS ke mana2 pertandingan, baju persalinan PKNS juga diberi...brand adidas lagi...duit makan pun diberi. Oleh itu rebut peluang mewakili PKNS bawah 15 ini terutama utk pertandingan Piala NIke Manchester United yg diadakan setiap tahun..PKNS FC selalunya mara sekurang2nya ke peringkat suku akhir...- CAKAP2BOLA

Anonymous said...

adik hakimi :
Yuran pendaftaran dahulunya RM50 selain yuran bulanan RM30. Dahulu dgn RM50 ini diberi 2 set baju training yg tertera nama PKNS FC, tapi skrg tak tahulah. Tiada bayaran yg lain. Jikalau adik berjaya mewakili 1st team Bawah 15 PKNS ke mana2 pertandingan, baju persalinan PKNS juga diberi...brand adidas lagi...duit makan pun diberi. Oleh itu rebut peluang mewakili PKNS bawah 15 ini terutama utk pertandingan Piala NIke Manchester United yg diadakan setiap tahun..PKNS FC selalunya mara sekurang2nya ke peringkat suku akhir...- CAKAP2BOLA

Anonymous said...

adik hakimi :
Yuran pendaftaran dahulunya RM50 selain yuran bulanan RM30. Dahulu dgn RM50 ini diberi 2 set baju training yg tertera nama PKNS FC, tapi skrg tak tahulah. Tiada bayaran yg lain. Jikalau adik berjaya mewakili 1st team Bawah 15 PKNS ke mana2 pertandingan, baju persalinan PKNS juga diberi...brand adidas lagi...duit makan pun diberi. Oleh itu rebut peluang mewakili PKNS bawah 15 ini terutama utk pertandingan Piala NIke Manchester United yg diadakan setiap tahun..PKNS FC selalunya mara sekurang2nya ke peringkat suku akhir...- CAKAP2BOLA

mohd hakimi said...

oh..begitu...
so klo sye nk msuk,kne ambik borang kt mne??pkol berapa?dan tmpat pkns f.c nie kt mne ekk??

Anonymous said...

semua jawapan ada di atas...sila baca - Cakap2Bola

Anonymous said...

assalammualikum.saya nak tau siapa jurulatih bwh 5 thn?tq

Anonymous said...

salam.....
sye madir....umur 17 thun....
msih bleh utk mndaftar utk mnyertai pakademik ini??????
sye bermnat utk mnyertainye......
klau msih ad ruang pndaftaran sye ingin mndaftar......

Anonymous said...

asslamualaikummm...

apabila seseorang pemain luar yang bemain dgn bagus...adakah berpeluang menjadi pemain kebangsaan pada suatu hari nanti ????

Danial said...

salam....
sye baru umur 15 tahun...
sye tiada pengalam wakil sekolah...tpi sye hnya join club tersndiri iaitu CCCP f.C..
tpi sukar untuk brmain first eleven..sbab kbnyakkan kelb sye ambk 18 tahun ke bwh dan mereka mengatakan saya tidak mahir dalam bola sepak .. saya mahu buktikan bahawa saya boleh bermain
jadi sye mahu join PKNS F.C
sye bermain bhagian perthanan kanan dan penjaga gol..
adakah sye berpeluang untuk mnyrtai kelab PKNS nie??
emel sye ke danial_chicharito@yahoo.com or blaz kt sinie pn blh...hehe

azrul nizam said...

hello
sye duk kat puncak alam
sye nk taye ade x asrama untuk akademi ini sebab sye x kan sye nk ulang- aling dri sini ke sne
jauh sngt

idwanshah said...

TQ cakap2 bola. byk info yang sy dapat dari sini. Boleh x bagi tau contact number person incharge untuk saya hubungi berkaitan wang pendaftaran dan juga yurabn bulanan. terima kasih.

adijazli said...

Salam,name saya adi . saya telah bace kesemua commnt di bwh tpi skrg nie sy ini tahu lbh lagi .. sy sudah berumur 21 tahun , sy boleh lagi ke sertai team pkns ini utk menjalani latihan ? or kena tunggu utk pemilihan masuk ke team liga perdana ? klu boleh sebelum pemilihan utk ke liga perdana tu sy nk menjalani latihan di pkns.adakah pkns fc myedia kn nya ?

radzi said...

Salam, saya bercadang ingin menghantar anak untuk latihan di akademi ini selepas UPSR nanti. So sekarang, berapa yang saya perlu bayar untuk pertama kali mendaftar?

Muhammad Faris Abdul Halim said...

Salam.saya umur 14 tahun dan tinggal di Bandar Sri Damansara.Saya nak join.Bila boleh daftar dan dimana?
Dan pada hari pendaftaran,apa yang patut saya bawa?

Anonymous said...

Salam,sy berumur 17 thn,pernah mewakili daerah dan pernah ke pemilihan piala presiden selangor tetapi tak berjaya.Boleh ke kalau sy nak sertai skuad piala presiden pkns musim depan?kalau boleh,bagaimana sy nak ke pemilihan?atau perlu mendaftar dahulu di akademi pkns?semoga admin dpt reply pertanyaan sy ini

Anonymous said...

bg saya yang berumur 26 tahun,bolehkah saya menyertai pasukan ini..saya yakin jika diberikan latuhan yang cukup saya akan menjadi pemain yang baik.

Anonymous said...

salam.sye berumur 15 thn dn masih bersekolah.sye bercita cita utk menjadi seorang pemain bolasepak.sye berminat utk menyertai pkns fc.jd mcmmne nk msk akademik pkns?

Anonymous said...

salam..sya firdaus 17 thun pnah main untuk team penang U-17...sya nk msuk akademi b0lasepak nie...tpi sya tnggal kat penang...ada x penempatan asrama untu sya..???

zekayu z said...

boleh ke cakap2 bola berikan senarai pemain2 pkns yg terbaru yg bermain utk piala msia? sdh penat sy cari tapi tak berjumpa..Kalau ada gbr pasukan lagi bagus..atau sekurang2nya gbr sebahagian pemain. Terima kasih..

Anonymous said...

saya nurhakimi..umur 20 tahun..saya nak cube join selection yang akan diadakan nanti...saya cuma mmpunyai pglaman mewakili daerah dan negeri terengganu tunas cemerlang semassa sekolah mnengah...sekarang sya cuma aktif futsal kerana sibuk belajar..jd saya harap saudara boleh memberi informasi tntg tarikh dan tempat selection pada tahun 2011 ni kpada sya...emelkan pada alamat...koya_91@yahoo.com...atau 0133210955..terima kasih

Anonymous said...

saya dzul hanifah ingin menyertai club pkns .saya boleh bermain tiga posisi ..wing kiri , striker , keeper ..adakah saya layak ?
sila terang kan syarat2 utk menyertai club ini ..
sila hubungi saya 0132728278 ..

Anonymous said...

saya berumur 15 tahun ..
saya ingin menjadi sprti allahyarham mokhtar dahari , azizul hanifah , k.kanan ,dan sebagai nye ..

Anonymous said...

assalamualaikum,saya akn berdaftar ke pkns pada esok (22/10/11)....adakah skarang ini akademi sdg bercuti?

HashimSamsudim said...

Salam, saya Hashim.
Umur 15 tahun.
Saya pernah mewakili sekolah untuk peringkat zon.
Saya mahir dalam posisi defender kiri dan penjaga gol.
Saya nak sertai akademi ni boleh tak?
Nak daftar kat mana?
Bagi alamat tempat pendaftaran boleh tak?
email - hashimsam96@yahoo.com
phone num. - 0173307149

Thank you :D

CAKAP2BOLA said...

semua persoalan adik2 semua ada jawapan di atas...sila scroll dan baca semua jawapan di atas

mizz alyyain natasya said...

salam,saya ni merupakan peminat bola tuk club pkns fc..tp skrg sy da xmnt gan club ni da..dsbbkan perangai s'orng pemain pkns ni y pakai jersi 25 xslp sy,ary 2 dia main tuk kelab harimau muda b..entah laa,first2 dengar jew citer,,top2 sy tgk sndri..mmg teruk!naik mnympah gila!elok2 buang jew pemain mcm ni ,lau pndai main bola pom lau perangai n atitud mcm hampeh bt ap...org xkn respect pnyer..tgk jew tiger wood..alang2 da ad bt akademi sekali,didik skali atitud n perngai diorng dr awal2 6ti xjd cm pemain 2...

FIERS said...

Saya Hafiz..Berumur 21Tahun..ingin memasuki team senior pkns fc..mcm mne ye?ade nombor contact?

HashimSamsudim said...

Berikan alamat pendaftaran boleh tak ? pleasee . Saya tak tahu tempat dia kat mana .

Anonymous said...

mcm mne sye ingin memasuki klab bola ini... sye brusia 14 taon dn taon dpn PMR ...kalo bley cuti sebulan ni sye nk masok kelab ini ...sye duduk kt mlake tpi abg sye kt sepang ...

Anonymous said...

Salam.anak saya amat berminat dalam bola sepak tapi tidak berapa pandai teknik2 bola sepak jadi boleh ke anak saya menyertai akademi ini..saya nak tahu ada ke kompleks sukan pkns ini terletak di shah alam atau pun di kelana jaya..FAM saya comfius.kalau terletak di kompleks shah alam saya akan pergi buat pendaftaran nya pada hari sabtu..dan siapa yg perlu saya jumpa..terima kasih..

Anonymous said...

Jawapan ttg pertanyaan semua ada di atas. Akademi ini di Kompleks Sukan Kelana Jaya

muhd hafiz said...

saya Hafiz .. sy teringin sgt2 nak menyertai dlm club ni .. sy umur 16 tahun ..sebelum ni main bola hanya main2 biasa dan takde pengalaman n teknik2 yg bagus.. sy nak sgt2 jd pemain bola ,tetapi masalahnya sy sukar umtuk kesana disebabkan tempat tinggal sy yg jauh ... maaf jika sy bertanya ,ada tak PKNS FC menyediakan kenderaan khas?? ..sy nak sgt2 menyertai club PKNS FC ni..HARAP PIHAK PKNS DPT MEMBANTU ..terima kasih

Hashri (aci) said...

Ada nombor utk sy contact tak?sy berumur 16 pd thun ini.sy brmint sngt nk main.tempat ni dkt mne?trainng ble?mcm mne nk msuk?

Fadzlis 18 said...

Assalamualaikum.Saya Muhammad Fadzlis Solihin Bin Mohd Zamri.Umur 16 tahun.Saya bercita-cita tinggi untuk jadi seorang pemain bolasepak.Macam mana saya nak masuk akademi PKNS ni? Saya bermain di posisi Midfielder,Winger dan Striker. saya harap sangat dapat masuk akademi ni. tolong bagi saya info pasal kemasukan ke akademi ni. terima kasih :)

Anonymous said...

jawapan utk soalan tuan2 sekelian ada di atas, sila scroll

aizam said...

Salam . Saya sekolah di sekolah sukan selangor. Boleh x nk join kelab ni ? Umo saya 16 tahun 2012. Nama saya azam

Anonymous said...

Saya berumur 14 tahun dan ingin memasuki persatuan bola sepak PKNS sila memberitahu tempat pemilihan dan juga cara untuk memasuki kelab ini dengan menghantar email di selwyn98@gmail.com

selwyn said...

Seperti comment di atas saya amat berterima kasih jika tuan menjawab soalan saya , sekian terima kasih EMAIL SAYA iaitu selwyn98@gmail.com , sekian terima kasih kerjasama anda amat dikasihi

Anonymous said...

saya muhammad rabbani berumor 19 tahun saya berminat untuk menyertai kelab ini tapi saya sudah berumor 19tahun boleh ker??
kalau boleh berapa pendaftaraannya?? dan dekat mana?

ewan said...

assalammuailaikum, sya wan umur 17 tahun berasal dari johor, saya ingin sangat main bola sepak, bolehkah saya join akedemik tersebut.. tapi saya mempunyai semangat yang kental untuk bermain bola sepak.. mcm mana saya hendak mendaftarnya????

Akmal said...

salam
saye akmal...umo sy 17 thn.berasal dr perak,sy nk sgt jdi pemain bola sepak yg professional..jdi kalo boleh sy nk jdi salah sorang pemain kelab nie.. sy nk tnye bile pemilihan tesebut dijalankan,kelayakannye dan dimane???

jeory95 said...

salam,
sy joselly..umur 17thn.berasal dari sarawak,tapi sekarang kat KL,sy pernah menyertai sukan mssr,mssm..jadi kalau boleh sy nak sertai kelab ni jika boleh la.sy nak tanya bila pemilihan tersebut dijalan kan dan di mana tempat pemilihan tersebut??

norliza said...

salam, sy mempunyai anak berumur 7 tahun dan amat berminat dengan bola sepak sy berhasrat untuk menghantar anak saya menjalani latihan yg lebih praktikal kerana minat nya yg amat mendalam dlm sukan ini. bgmn cara untuk daftar ,TQ

from norliza

Anonymous said...

asmlkm sye hayat sye ingn mnjadi pmain bola sepak jadi sye nie besar sikit jdi adakah sye layak

Anonymous said...

saya berumur 13 tahun dah tidak ada fitness sgt . layak tak saya masuk club ini ? bayar dan yuran berapa ye ?

Khairul Hafiz said...

Slain kelab PKNS ada kelab dari Pahang tak yg buat akademi bola sepak ? TOLONG BALAS CEPAT .

Anonymous said...

saya berumur 16 tahun..masih boleh tak join training u-18 ?

Iqra'izz Suso Fernandez said...

Saya Iqra'izz.Saya dari Kuantan.Kalau saya nak berdaftar boleh tak??

Anonymous said...

Salam,saya berumur 17 tetapi Pada bulan 2 saya Akan berumur 18 ,masih boleh join ke??

Anonymous said...

berape gaji pemain pkns fc klau boleh thu!!

luqman hassan said...

Salam, saya sekarang berumur 16 tahun ,ingin memasuki sebuah kelab..boleh saya tahu, Latihanya dia mana ya?dia padang mana?

muhd izzat said...

bile-bile saja ke bolah daftar?

Muhd Fauzan said...

Assalamualaikum, saya berumur 15 tahun, saya ade bakat dalam main bola sepak, saya bermain di posisi penyerang, sayap kanan dan tengah....saya ingin masuk kelab ni tetapi saya kena fokkus pada PMR dulu....Bolehkah saya mendaftar di kelab ni sejurus habis PMR??

Anonymous said...

Saya baru habis spm. Birthday saya bulan 6 . Adakah saya layak main untuk under 17? Jika xdak layak.. mcm mana nak diserap bermain piala persiden?

Anonymous said...

Salam semua. Saya bercadang nak tukarkan anak saya untuk menyertai akademi. Mcm mana caranya?. Anak saya berumur 9 tahun. Sila hubungi saya di 0123210209 rizal. Tq tuan.

Anonymous said...

Salam saya wan..umur saya 14 tahun...tpi lgi 2 hari umur saya 15...saya dari kecil bercita cita nak bermain dengan di pkns fc..boleh saya tahu mcm mana nak menyertai akademi nie????harap tpon saya di 017-7731086 atau hantarkan pesanan dekat facebook saya "muhamad riduan" gambar team bola bola sepak...tpi saya duduk di johor boleh ke saya datang??

amo said...

salam.saya berumur 17 tahun tetapi pade bulan 12 ni saya akan berumur 18 tahun.saye pernah mewakili sekolah.bermain sebagai pertahanan dan boleh bermain sebagai penjaga gol.saya berminat untuk menyertai club ni saya ade peluang tak untuk menyertai club ni? nom saya 017-2592799

muhammad nadzmi said...

saya berumur 17 tahun.saya ingin menjadi pemain bola tetapi tidak wakil sekolah.Boleh saya menjadi pemain bola di pkns

Silencer Speedkicker said...

assalammu`alaikum.
saya Hariz, umur 18, boleh beraksi di bhagian midfielder/striker. Juga berminat nak sertai kelab ni. Kalau nak join cemane ye ? btw, email saya - silencerspeedkicker27@gmail.com

arif ekky said...

assalamualaikum...saye ingin bermain untuk pkns fc bawah 15...umur saye 14 tahun...boleh bermain untuk posisi striker,midfield,defensive..


kalau boleh masuk,sila call 01114341302..

kerjasame anda amat diperlukan..

terime kaseh..

Puteri said...

farid n fazrul from smks9 in group ni kan?

puteri aznin said...

saya sayang farid

haziq ramlan said...

aslm
saya muhd haziq
saya berumur 12 tahun
saya tdk pernah mewakili sekolah tp saya boleh menjadi keeper striker dan defence.Bagaimana hendak menyertai pasukan ini

haziq ramlan said...

assalammu`alaikum.
saya Haziq, umur 12, boleh beraksi di bhagian midfielder/striker dan Juga keeper .saya juga berminat nak sertai kelab ni. Kalau nak join cemane ye ? btw, email saya - haziqramlan9@gmail.com

Anonymous said...

assalammualaikum
saye nabil umur 13 taon,saye boleh bermain di posisi defend kanan ,walaupon saye hanye main wakil skola je dri drjh 4 hngga 6 ,mcm mne nk join team ni ye??? boleh reply di fb saye nabil.jali25@ymail.com

shami syahidatul said...

Assalamualaikum....saya shami....berusia 17 thn.....saya pernah menyertai kelab bola sepak yang lain tapi hanya sekejap sahaja kerana semasa itu umur saya 16 thn....keluarga sye xbg sye bermain bola atau bermain-main kerana dah nak spm......tapi selepas spm saya ingat nak join kelab ni.....bleh saya menyertai ye.....kalau bleh sye nak tau mcm mane nak daftar dan kat mane nak amik borang pendaftaran.......balas kat fb saya.....Shami_ganas96@yahoo.com...name fb Muhd Shami......

Anonymous said...

Assalammualaikum , saya sangat minat bermain bola , umur saya 15 , boleh ke sya masuk ke kelab ini ?

Anonymous said...

Sempat x saye join 1st team u-17 untuk masuk league nnti?

Anonymous said...

Pemilihan diadakan pada bila sahaja.?sekarang nie,pemilihan masih ad lagi.?

Darus Rembun said...

Salam..Sya nak daftarkn anak sya(8thn&10thn)sebagai ahli kelab..Bgaimana cara.Adakah bleh didaftar pd bila2 masa dan brpe yuran bulanannya..
Ada contact no dia x?

ARIN edwardian said...

Assalammualikum. Saya Dari taiping,perak. Nama saya muhammad sharzurin.saya berumur 17 tahun.mungkin saya berumur 18 tahun untuk bermula menyertai club bola sepak mana-mana. saya telah baca semua comment di atas. ada yg berumur 21 ke atas mahu bermain akademik pkns ni. adakah betul jika ada bakat kita boleh bermain di liga FAM Atau Liga Perdana. ?

eiman hakim said...

salam saya muhd eimanhakim dari johor.saya berumur 14 tahun.saya ingin menyertai pasukan ini.saya bermain di posisi striker.bagaimana cara untuk menyertai pasukan ini.

Anonymous said...

Assalamualaikum , kalau umur 18 boleh join tak ?

epul said...

salam boleh x saya menyertai pasukan bola sepak ini pada bulan 11 nanti kalau boleh tolaong call saya

01123103659

Epul J.R said...

salam boleh x saya menyertai pasukan bola sepak ini pada bulan 11 nanti kalau boleh tolong call saya

01123203659
+?:"{|+_"

Sifaul Anam said...
This comment has been removed by the author.
Sifaul Anam said...

salam....sye ingin menyertai pasukan bola sepak ini...saye x prnh mewakili sekola tpi saye bermain diclub biase...masih ade lgi borang penyertaan...

Azim Hakimi said...

Assalammualaikum,
umur saya 13 tahun, adakah saya layak untuk menyertai PKNS FC,saya amat berminat untuk menyertai PKNS FC , BAgaimna cara untuk saya menyertai PKNS FC , Saya mempunyai banyak penyalaman Menyertai Pasukan bola sepak daerah , bagaimana cara dan syarat untuk saya menyertai PKNS FC ,boleh balas di facebook saya Bangcik Azim Hakimi ATau Email saya azimhakimijohar@gmail.com takpon boleh reply kat sini je

Anonymous said...

Hello My Name Is Mohammad Rasoul
Im 15 And I Play In Irans 1st League Team Sorkhpoushan FC/Perspolis FC ,
I`m Interested In Giving Trials For This Team ...
May I Know Who I Should Contact For Trials And Where Is The Address And The Fees ?
I Will Be Playing In Iran 1st League This Season Too But I Have Offers From Pro League Team Rahahan FC Too ..
I Would Be Pleased If I Can Get A Reply Or A Contact Before The 23rd Of August !
My Contact Number Is 0126637132
My Height Is 183cm
And My i Wigh 80 KG
I Currently Live In Cyberjaya Malaysia ...
Thank You And Hopes For Further Negotiations !

Zu Ler said...

as salam..saya zulkifli berumur 20 tahun..saya amat berminat untuk menjadi pemain bola sepak kerana saya percaya dengan bakat yang saya ada cuma saya tidak mengetahui cara untuk merealisasikannya..bagaimana cara untuk saya mewakili kelab?..pemilihan?..

ayoi dynamo said...

Assalammualaikum saya muhammad firdaus hafizi bin mohd zaini saya nk tnya boleh ke saya masuk kew akdemi pkns saya berumur 16tahun...saya x pernah mewakili sekolah ttapi saya bole main di posisi wing,striker,mcm mna nk daftar msuk akademi pkns ni ye tlong jlas kn

syameel hakimi said...

saya muhd syameel hakimi bin hamdi,sye mewakili kolah panglima dlam posisi striker saya berumur 13 tahun hrp boleh beri info utk saya mendaftar

syameel hakimi said...

saya jugak merupakan permain utama dlam skuad skolah panglima hrp boleh beri saya peluang,01124082037

Anonymous said...

Assalamualikum,saya dan kawan saya berumur 15tahun ingin bertanya untuk memasuki pemilihan sebagai team pasukan ini,saya bermain sebagai right wing dan kawan saya sebagai striker,saya ingin memasuki bakat dan training pasukan ini,berapa lama dia akan membuat pilihan? Harap utk menyertai pasukan ini sila contact saya 0127845495

Anonymous said...

Salam...sy ingin tnye umo sy tahun nie masuk 21....so boleh x sy nk kmbngkn agy skill n corak permainan sy di pkns fc sbb tmpat2 len xde agy sy asal dri jhor...sy memang glerkn main bola sepak dsbbkn sibuk blaja sy xdpt nk main bola..so sy kna dtg stadium kelana jaya k...?? Email sy di mohamad_shahidi92@yahoo.com atau hubungi sy d 012-3256108

Asrien Maidi said...

Maaf..sekadar bertanya..kalau umur 28thn, adaka masih layak untuk bermain?

Shafit 007 said...

Salam ... sy berumur 16 tahun ... saya memang ingin kembangkan lagi corak n skill permainan saya .. dulu saya pernah terpilih dalam Akademik Red warrior(ARMY) disebabkan saya skrang berada di MRSM .. saya mengundurkan diri dari akademik itu .. so saya berfikir untuk menyertai pasukan PKNS Fc pada cuti akhir tahun ni supaya saya dapat mengekalkan rentak permainan saya di samping memperolehi skill dan corak permainan yang berlainan .. email sy di shafit15@gmail.com atau hubungi saya d 0193976450 .. insyallah kalau di beri peluang saya akan berusaha bersungguh2 utk mndpt tmpt first11 di pkns fc

Anonymous said...

Salam..saye sekadar mahu bertanya..

Selain PKNS..ade lagi kelab-kelab dalam Malaysia ni yg buat selection untuk cari player..klau boleh senaraikan nama kelab/web rasmi ke ape ke? saya dan rakan-rakan berminat..

Lagi satu..bile selection team PKNS seterusnya...klau boleh contact saye 0172644480

Anonymous said...

haha..sian kite kan..bek kite semua try geng budak-budak baru nak UP ni
http://fcmanifiesto.blogspot.com/

sekurangya ade la kelab sendiri..ade la gak aktiviti yang menyihatkan tubuh badan..try tanye

hidayat Dayat said...

assalamualaikum..saya hidayat dari perak umur 21 tahun bermain dalam liga ipt, posisi sebagai defend kiri, wing kiri dan striker..saya berminat untuk menyertai pkns yg bermain di liga fam atau perdana..bilakah pemilihan akan diadakan..no saya untuk dihubungi 0175406822..sekiranya diberi peluang saya akan berusaha bersungguh sungguh untuk mencapai cita2 saya.

Anonymous said...

haha..sian kite kan..bek kite semua try geng budak-budak baru nak UP ni

http://fcmanifiestoofficial.blogspot.com/


LINK SEBENAR

Anonymous said...

http://fcmanifiestoofficial.blogspot.com/


REZEKI KITA SEMUA BUAT KELAB SENDIRI!!!

nur akmal said...

saya nak tanya untuk yg berumur 18 ade tak

man riz said...

hy assalamualaikom.. saye hilman zafri... saye nak tanye kalau saye just join nak training bole??

Ahmad Fauzi said...

saya lahir tahun 1993.adakah masih layak nk sertai klub pkns ni..?

Ahmad Fauzi said...

saya lahir tahun 1993.adakah masih layak nk sertai klub pkns ni..?

Ahmad Fauzi said...

saya lahir tahun 1993.adakah masih layak nk sertai klub pkns ni..?

Mhamri said...

Masuk tahun ni umur saye 18, kalau saya nk daftar bleh lgi ke?

Anonymous said...

Saya baru sahaja menduduki spm pada tahun lepas dan pada tahun ini saya 18 tahun. Saya nak tanya, adakah pada had umur saya ini layak untuk menyertai kelab bola sepak ini?

Qre Bel said...

Syer skrng brumur 18 thun msih layak lgi ke syer mnyertai pasukn ni....jike bleh..brpe yran sbuln@ sthun....

awangqu suhairi said...

saya sangat berbakat dalam bola sepak ...tetapi saya tiada peluang utk mempamerkan bakat saya...apakah akademi bola sepak ni masih aktif..dan skrg sya berumur 20thn apakah saya masih layak untuk menyertainya.....mohon penjelasan ...

Anonymous said...

Apakah latihan yang perlu kita lakukan sebagai pemain bola sepak.....berapa saat untuk 100m?....kena timbang bola. Boleh ke masuk kalau tak reti timbang bola

Anonymous said...

Akademi pkns nie ad lg kew ltih bwh 18 skrg nie

Anonymous said...

Akademi pkns nie ad x ltih bwh 17 skrg nie

Anonymous said...

Saya hakim,, umo 17,, saya mmg nk sgt jdy pmaen bola sjak kcil lg,, saya nk sgt msok psukan pkns nie,, hrap2 dpt maen dgn pkns 6t,, saya hrap dpt info yg scpt nyer utk tau ad x ltih bwh 17 skrg nie?? bpe yran skrg nie?? bile lthan?? pkul bpe?? dkt mne??

shahrul nizam said...

saya berumur 18 tahun saya cita-cita nk jdi pemain bola sepak...saya tak pernah mewakili mne-mne psukan tapi jika di izinkan boleh saya nk join pkns bleh saya kembangkan bakat saya...ramai kawan2 saya perlekehkan saya tapi sya nk bukti kepada mereka semua yg saya boleh melakukannya..posisi saya sayap dan penyerang...jika boleh terima kasih..

Atek Kecik said...

Kalau sekarang adee lagi tak? Kalau boleh saye nak cube laa

Qre Bel said...

Sye brumo 17 thon buln 6 bru sampai 18 thon ..ni berpe kh jmlah yuran sethon dikne kn...

shahril said...

assammualaikum..
saya shahril dari klang slangor umo 18 taon ..
saye mahir dalam dunia bola sepak .. saye ingin menjadi pemain yg terhandal mcm moktar .. jdi adakah saye maseh ade lagi peluang untok memasuki pkns fc ini .. saye boley maen di mana mana posisi .. boleh buat pendaftaran lagi tak ..

Anonymous said...

Saya tahun ni 17 tahun,hmm takut takde peluang nak wakil pkns dah :( , sata teringin nak main untuk pkns tapi takde org yg boleh bantu saya untuk diserapkan masuk ke pkns,atau kelab2 lain

Putri Azlina said...

assalammualaikum saya muhammad firdaus hafizi kwan2 pnggil hafiz sya nk tnya sya berumur 17 tahun boleh kah sya nk msuk akademi pkns ....klau nk pergi latihan sya boleh menaiki LRT dari wangsa maju untuk ke kelana jaya ...klau ada info call or sms sya ...0192083602 atau email ajispaq@yahoo.com...wasalam jasa baik tuan akan kami hargai..

Anonymous said...

Assalam...sya muhd daniel b abd mutalib.ber umor 13 taon....sya nak join akademi pkns nih...masih bole daftar lagi ker?akan ade pemilihan ke?....klaw ade pape maklumat bole lah reply atau bole call saye 019 616 2890

ahmad deedat said...

assalamualaikum..saya dan rakan saya berumur 20 tahun..kami berdua berminat untuk menyertai skuad selangor pkns...bila sesi pemilihannya?

raja sufian said...

Sya pun sama tPi. Takpe klau dah terlambat nie

Anonymous said...

Selamat petang, Nama saya puvaneswaran. saya menang minat bermain untuk kelab PKNS FC, umur saya 29tahun. Ada apa-apa pemilihannya?

Anonymous said...

selamat petang.nama saya mohd azuwan.saya memang berminat untuk bermain bola sepak di kelab PKNS FC ni.umur saya 25tahun.boleh ke saya pergi untuk pemilihan?saya sertakan no tel jika untuk dihubungi.01111875768

jinggo kgb said...

assalamualaikum
sy sgt bmnt nk sertai kelab bolasepak
tp sy susa nk dpt informsi tntg pmilihan

sy berumur 25 thn,klu ble sy nk mncube dlm kelab ini
ada peluang ke?
dan dimana sy bole pegi utk pmilihan..

mohd afiq 0179413272
jinggofarouq@yahoo.com
jinggokgb13@gmail.com

Anonymous said...

Saya berumur 17 tahun dan masih bersekolah.Saya mahir bermain goalkepper. Adakah saya layak untuk menyertai Akademi Bolasepak ini?? .Saya ingin menjadi seorang pemain bolasepak

Amirul Izwan said...

Asslamualaikum .
Sy berumur 15 . Sy pernah mewakili sekolah bawah 18 tahun . Sy ingin menyertai club ni . Sy bleh bermain sebagai wing kiri&kanan dan tengah . Ni no. Fon sy - 012- 452 8169