Thursday, July 22, 2010

PKNS FC PERLU MENANG UNTUK KE LIGA SUPER 2011Malam ini adalah malam penentuan buat PKNS FC samada layak ke Liga Super 2011. Memerlukan kemenangan di dalam perlawanan terakhir menentang Harimau Muda, sudah tentu pasukan bimbingan bekas jurulatih kebangsaan Abdul Rahman Ibrahim memburu slot terakhir setelah Felda United layak selaku juara Liga Perdana. Semuga kejayaan di samping PKNS FC kerana Cakap2Bola memang mengikuti perkembangan PKNS FC kerana 2 anak Cakap2Bola merupakan produk PKNS FC yang dibimbing sejak sekolah rendah di Akademi Bolasepak PKNS FC. Penglibatan anak2 di dalam akademi bolasepak tidak menghalang mereka berjaya di dalam akademik.

Cakap2Bola sudah lama mengatakan di dalam artikel terdahulu bahawa PKNS FC sememangnya layak ke Liga Super kerana pengurusan yang cekap berbanding dengan pasukan2 negeri yang lain seperti Pahang, Melaka, Sarawak dll .

Semuga PKNS FC berjaya melayakkan diri ke Liga Super dan menebus kekecewaan " adik " mereka skuad bawah 12 yang gagal mempertahankan kejuaraan Liga Bolasepak Komuniti Kebangsaan untuk tahun ini. Skuad Bawah 12 PKNS merupakan juara sulung pada tahun lepas.

No comments: